Harta e Evropës

Harta e Evropës

Harta e Evropës Harta e Evropës Evropa është një nga gjashtë kontinentet e planetit, duke qenë i dyti më i vogël për sa i përket sipërfaqes së tokës, vetëm pas Oqeanisë. Me një sipërfaqe prej 10 km498 dhe një popullsi prej 000 banorësh, kontinenti evropian ka 2 vende të pavarura. Harta politike e Evropës Rusia është… lexoni më shumë

Si të bëni një udhëzim?

Udhëzimet "Si-të-Make-a-How-to-Instructions".

Ka shumë lloje udhëzimesh: të shkurtra, të gjata, për fëmijët, për punonjësit, të printuara në letër, dixhitale dhe shumë të tjera! Por të gjithë kanë një gjë të përbashkët dhe ajo është të edukojnë përdoruesin ose lexuesin. Rëndësia e udhëzimeve qëndron në faktin se këto janë ato që na shpjegojnë në mënyrë të qartë dhe të thjeshtë se si të bëjmë disa… lexoni më shumë

zgjerim linear

zgjerim linear

Zgjerimi linear është rritja e vëllimit që ndodh vetëm në një dimension, në gjatësinë e tij. Është një proces ekskluziv i materialeve të ngurta që i nënshtrohen ngrohjes termike. Një shembull i thjeshtë i zgjerimit termik mund të shihet në shinat hekurudhore. Ata i nënshtrohen temperaturave jashtëzakonisht të larta ndërsa kalojnë vagonët dhe… lexoni më shumë

15 Alternativat më të mira për Kahoot

15-Alternativat më të mira-To-Kahoot

Kur bëhet fjalë për edukimin e njerëzve në përgjithësi, mënyra e dhënies së njohurive duhet të jetë sa më dinamike, pjesëmarrëse dhe e kuptueshme, në mënyrë që njohuritë të na përshtaten më mirë në kokën tonë; Këtu, në këtë epokë dixhitale, hyjnë në lojë mjetet virtuale si Kahoot, të cilat… lexoni më shumë

Si të kuptoni nëse jeni i pashëm? Testoni për të kuptuar nëse jeni i pashëm apo jo

Si ta dini-nëse-je-i pashëm

Shumë njerëz e konsiderojnë të rëndësishme dhe e kalojnë kohën e tyre duke menduar se cili do të jetë mendimi i të tjerëve në lidhje me atë se sa tërheqës mund të jenë ata, madje ka edhe studime shkencore që lidhen me këtë temë duke pasur parasysh sa e zakonshme është bërë. Besohet se ka mënyra për të kuptuar nëse jeni i pashëm,… lexoni më shumë

Si të bëni një krah hidraulik? Udhëzues

Si-të-bërë-një-krah-hidraulik.-Udhëzues-për-bërë-një-krah-hidraulik-hap pas-hapi-si-të-bërë

Hidraulika është një fushë e fizikës që studion vetitë mekanike të lëngjeve, këto veti do të varen nga marrëdhënia midis masës dhe forcës së aplikuar ndaj lëngjeve, si dhe nga viskoziteti i tyre, duke i lejuar ata të lëvizin ngarkesa të rënda dhe në rast e armëve hidraulike kjo teknologji… lexoni më shumë

Nxehtësia latente: çfarë është, formula dhe ushtrime

Nxehtësia latente

Nxehtësia latente: çfarë është, formula dhe ushtrime. Kimisti britanik Joseph Black prezantoi konceptin e nxehtësisë latente midis 1750 dhe 1762. Ai vjen nga latinishtja latere ("përveç"). Nxehtësia specifike latente (L) përkufizohet si sasia e energjisë termike (nxehtësia, Q) që absorbohet ose çlirohet kur një trup i nënshtrohet një temperature... lexoni më shumë

Hidrostatika: dendësia, presioni, shtytja dhe formula

Hidrostatika: dendësia, presioni, shtytja dhe formula

Hidrostatika është një fushë e fizikës që studion lëngjet në qetësi. Kjo degë përfshin koncepte të ndryshme si dendësia, presioni, vëllimi dhe forca lëvizëse. Hidrostatika: Konceptet kryesore Dendësia Dendësia përcakton përqendrimin e lëndës në një vëllim të caktuar. Për sa i përket densitetit të trupit dhe lëngjeve kemi: Nëse dendësia e… lexoni më shumë

Si të bëni një raport? Udhëzues

Si-të-bërë-një-raport-ahowto

Që nga fillimi i qytetërimit, informacioni ka qenë thelbësor, qoftë i shkruar, vizual apo kontekstual. Sepse komunikimi ka qenë gjithmonë thelbësor për të qenë në gjendje për ta bërë perandorinë të rritet dhe të mbahet për shumë vite të tjera pa u përfshirë në një rënie të papritur. Ka mënyra të ndryshme për të transmetuar informacion, për… lexoni më shumë

15 Alternativat më të mira për Chatroulette

Alternativat më të mira për Chartroulette-onehowtocom

Chatroulette është një portal falas që është shumë i popullarizuar në mesin e përdoruesve të tij, sepse ju lejon të takoni njerëz të rinj kryesisht përmes bisedave me video, megjithëse mund ta bëni edhe me bisedë me zë ose me tekst. Një nga atraksionet e tij është numri i njerëzve që lidhen çdo ditë me faqen e internetit: më shumë se 1,5 milion, të cilët… lexoni më shumë

Filozofia moderne: karakteristikat, konceptet dhe filozofët

Filozofia moderne: karakteristikat, konceptet dhe filozofët

Filozofia moderne fillon në shekullin e pesëmbëdhjetë kur fillon Epoka Moderne. Ajo qëndron deri në shekullin e tetëmbëdhjetë me ardhjen e epokës bashkëkohore. Bazuar në eksperimente, filozofia moderne vë në dyshim vlerat që lidhen me qeniet njerëzore, si dhe marrëdhëniet e tyre me natyrën. Racionalizmi dhe empirizmi e demonstrojnë këtë ndryshim. … lexoni më shumë

Si të bëni një kapelë të çmendur? Në vetëm 10 minuta

Çmendur-kapelë-si-të

Çfarë ka më argëtuese se një kapele? Është një aksesor i gjithanshëm, mund të jetë një herë një pjesë formale dhe në një tjetër diçka argëtuese dhe joformale, prandaj nëse do t'ju tregojmë se si të bëni një kapele të çmendur në vetëm 10 minuta, me materiale, tema dhe tema të ndryshme të ndryshme. forma për të kënaqur më të vegjlit dhe më shumë... lexoni më shumë

Si të bëni një qift?

Nje balone

Qifti, papagalli ose qifti, është një lojë tradicionale në shumë vende të Amerikës Latine, është një lojë argëtuese, dhe mund të bëhet edhe si zanat në shtëpi, këtu do t'ju mësojmë se si të bëni një qift, me ndihmën e prindërit dhe fëmijët.fëmijët. Këtu do të shpjegojmë në detaje gjithçka që duhet të dini… lexoni më shumë

Si të bëni një shtëllungë? Modele origjinale

How-to-Make-a-Penacho-unhowtodocom

Kumbullat janë një mjet që është pjesë e kulturave të fiseve të lashta, për t'u përdorur në ceremoni të ndryshme fetare. Pa dyshim, për shkak të shkëlqimit dhe ngjyrave, është një element dekorativ që ka tërhequr vëmendjen e të gjithëve. Si të bëni një shtëllungë? Bërja e një pendë nuk është e komplikuar, ju duhet vetëm… lexoni më shumë

Bashkësi numrash: natyrorë, numra të plotë, racional, irracional dhe real

Bashkësi numrash: natyrorë, numra të plotë, racional, irracional dhe real

Bashkësi numrash: natyrorë, numra të plotë, racional, irracional dhe real. Kategoritë e numrave tregojnë se si disa grupe numrash janë të ndryshëm ose të ngjashëm me grupet e tjera të numrave. Disa nga këto kategori mbivendosen dhe përfshijnë nëngrupe të njëra-tjetrës sepse ndajnë karakteristika të ngjashme, ndërsa kategoritë e tjera janë unike dhe jo të mbivendosura. Në këtë … lexoni më shumë

Si të bëni një plan urbanistik? Bëni një plan urbanistik pa gabime

How-To-Make-a-Layout-ahowtocom

Një plan urbanistik është sinonim i dizajnit, planit, paraqitjes dhe i referohet shpërndarjes së elementeve të ndryshëm brenda një hapësire; Janë shumë të zakonshme gjatë realizimit të projekteve për të krijuar struktura të tilla si ndërtesa ose objekte të ndryshme; Një nga karakteristikat kryesore të tij është se ato shkojnë përtej dorëheqjeve, pasi i gjeni në 2D dhe 3D. … lexoni më shumë

Si të nxjerrim një përfundim? Hapat që duhen ndjekur

Si-të-bërë-një-përfundim-ahowto

Brenda shkrimit, një përfundim është një tekst që vendoset në fund të shkrimit me qëllim që të ekspozojë pikat më të spikatura të objektit të studimit, në të njëjtën kohë, duke dhënë të dhëna përfundimtare për t'i dhënë mbyllje idesë së ndjekur nga të shkruarit. Aspektet që duhet të ketë një përfundim është të kontribuojë… lexoni më shumë

Oksidet: çfarë janë, klasifikimi dhe shembuj.

Oksidet: çfarë janë, klasifikimi dhe shembuj

Oksidet: Janë komponime binare (të përbëra nga dy elementë kimikë), ku atomet e oksigjenit janë të lidhur me elementë të tjerë. Një oksid jonik formohet nga lidhja e oksigjenit me një metal, tashmë në një oksid molekular, lidhjet e oksigjenit me një jometal. Disa shembuj të oksideve janë: ndryshku (oksidi i hekurit… lexoni më shumë

Vetitë e ushtrimeve të lëndës

Vetitë e ushtrimeve të lëndës

Vetitë e ushtrimeve të lëndës. Vetitë e materies grupohen në të përgjithshme dhe specifike. Karakteristikat e përgjithshme janë të përbashkëta për të gjitha materialet, pavarësisht nga konstituimi i tyre, si masa, vëllimi dhe pashkatërrueshmëria. Tashmë vetitë specifike janë karakteristika unike të një materiali të caktuar dhe klasifikohen si: fizike, kimike,… lexoni më shumë

Si të bëni një pemë familjare? Udhëzues

Árbol genealógico

Shumë njerëz zakonisht njohin disa të afërm, zakonisht më të afërmit, por shumë pak e dinë se nga vjen familja e tyre ose linja e gjakut, prandaj nëse dëshironi të organizoni këtë informacion të rëndësishëm, unë do t'ju tregoj se si ta bëni një pemë gjenealogjike. Në filma mund të shihni të ndryshme… lexoni më shumë

Si të njohim moshën e një personi?

Si-të-njohësh-moshën-e-një-person

Llogaritja e moshës së një personi nuk është aspak një detyrë e komplikuar, por nëse nuk jeni shumë të qartë se si kryhet, mos u shqetësoni, në këtë seksion do t'ju shpjegohet gjithçka që duhet të dini për të kuptuar se si të dini. mosha e nje personi? Shumë mund të bëjnë pyetjen... lexoni më shumë

Molaliteti ose përqendrimi molal

Molaliteti ose përqendrimi molal

Molaliteti (W) është një mënyrë për të matur përqendrimin e lëndës së tretur në tretës, domethënë numrin e moleve të substancës së tretur të pranishme në tretës. Molaliteti, i njohur gjithashtu si përqendrimi molal ose përqendrimi në sasinë e materies sipas masës, përdoret kur tretësirat kanë temperatura të ndryshme. Kjo për shkak se… lexoni më shumë

Si të bëni një balonë Cantoya? Hap pas hapi

How-To-Make-a-Globe-of-Cantoya-a-how-to

Balonat Cantoya kanë një simbolikë të veçantë për njerëzit dhe në përgjithësi lëshohen me urime ose mesazhe në parajsë, besohet se origjina e tyre vjen nga kultura aziatike, megjithëse në Meksikë quhen balona kantoja për nder të Joaquín de la Cantolla dhe Rico, ndërtues pionier. të balonave me ajër të nxehtë. E tij… lexoni më shumë

Mitoza dhe mejoza: përmbledhje, dallime dhe ushtrime

Mitoza dhe mejoza: përmbledhje, dallime dhe ushtrime

mitoza dhe mejoza. Mitoza është procesi i ndarjes së qelizave që krijon dy qeliza të barabarta me atë fillestare, domethënë me të njëjtin numër kromozomesh. Në mejozë ndodhin dy ndarje qelizore, duke formuar katër qeliza me gjysmën e materialit gjenetik të qelizës mëmë. Të dy proceset janë pjesë e… lexoni më shumë

Si të bëni një tabloid? Hap pas hapi

How-To-Make-Tabloid-unhowtocom

Tabloidët janë gazeta me format më të vogël se ato tradicionale, që fillimisht përdoren për lajme të bujshme, duke iu referuar personazheve të famshëm, krimeve, çështjeve politike, ndër të tjera; Në fakt, kjo është arsyeja që përmasat e saj janë më të vogla, duke e bërë atë të aksesueshme në përmasa, çmim, si dhe të jetë tërheqës dhe plot ilustrime. Nëse jeni… lexoni më shumë

Si të bëni një makinë prej druri?

Karrocë druri

Për fëmijët, pasja e karrocave prej druri ka qenë gjithmonë një aventurë, ato janë sinonim i traditave dhe kohërave të dikurshme, në ditët e sotme nuk është shumë e zakonshme që fëmijët të luajnë me to, megjithatë ato janë ende një opsion i mirë për ata që kanë ende të brendshmen e tyre. fëmijë dhe duan t'i ndërtojnë ato nga e para. Ose… lexoni më shumë

Si të krijoni një distinktiv ose kredencial në Word? Shpejt dhe lehtë

Si të bëni një distinktiv ose kredencial në Word - uncomomake

Në çdo kompani apo institucion, kredencialet apo distinktivët janë pjesë e identifikimit të stafit dhe bashkë me të edhe organizimit të brendshëm të kompanisë. Kjo është arsyeja pse, nëse nuk e keni këtë sistem identifikimi, ne do t'ju tregojmë se si të bëni një distinktiv ose kredencial në Word dhe në programe të tjera brenda kompjuterit, si dhe,… lexoni më shumë

Ligji i tretë i Njutonit: Koncepti, shembuj dhe ushtrime

Ligji i tretë i Njutonit

Ligji i Tretë i Njutonit, i quajtur gjithashtu Veprim dhe Reagim, lidh forcat e ndërveprimit midis dy trupave. Kur një objekt A ushtron një forcë mbi një objekt tjetër B, ai objekt tjetër B do të ushtrojë një forcë të të njëjtit intensitet, drejtim dhe drejtim të kundërt mbi objektin A. Për shkak se forcat zbatohen në ... lexoni më shumë

Si të bëni një kokë të madhe? Artizanatit

një kokë e madhe

Për të gjithë ata që i duan artizanat, ju sjellim disa mënyra super të thjeshta për të bërë një kokë të madhe, pasi e dimë se ka shumë njerëz që mund të ndihen të motivuar për të bërë këto figura të bukura që janë ideale për festat popullore. Ne kemi në këtë artikull modalitete të ndryshme për të kryer këtë detyrë, si p.sh. lexoni më shumë

substanca të thjeshta dhe të përbëra

substanca të thjeshta dhe të përbëra

Substancat e thjeshta dhe të përbëra. Substancat e thjeshta përbëhen nga një element i vetëm kimik; ndërsa kur në përbërje ka dy ose më shumë elementë, substancat janë përbërje. Studimi i reaksioneve të dekompozimit kimik ishte i rëndësishëm në zhvillimin e kimisë, pasi lejoi klasifikimin e substancave. Substancat e thjeshta dhe... lexoni më shumë

Si të bëni një telefonatë në Shtetet e Bashkuara nga Peruja?

Kryerja e një telefonate ndërkombëtare mund të duket si një procedurë shumë e rëndë, veçanërisht për shkak se ne kemi frikë se sa gjatë mund të duket ai numër telefoni në ekran, megjithatë, në këtë artikull do të dini në mënyrën më të lehtë të mundshme se si të bëni një telefonatë në Shtetet e Bashkuara. Shtetet nga Peruja. Përveç kësaj, do të dini se si të telefononi një numër të huaj nga… lexoni më shumë

Si të krijoni një skedar?

Si të krijoni një skedar - unhowto

Një skedar është një sistem organizimi informacioni virtual ose real, ky informacion renditet dhe klasifikohet sipas një kriteri të caktuar, me qëllim ruajtjen e tij dhe lehtësimin e aksesit në të kur kërkohet. Ka shumë mënyra për të krijuar skedarë, nëse keni nevojë për ndonjë, ne do t'ju tregojmë se si të krijoni një skedar… lexoni më shumë

Forca normale: formula, llogaritje dhe ushtrime

Forca normale: formula, llogaritje dhe ushtrime

Forca normale (Fno), e quajtur edhe "forca mbështetëse", është një lloj force kontakti që ushtrohet nga një trup nën një sipërfaqe. Si shembull, mund të mendojmë për një bllok që mbështetet në një tavolinë ku të dy ushtrojnë një forcë mbështetëse mbi njëri-tjetrin, pingul me sipërfaqet e kontaktit. Forca Normale – Çfarë është… lexoni më shumë

Si të bëni një kapele gome Eva?

Kapelë gome Eva

Bërja e një kapeleje në çdo kohë të vitit mund të jetë një detyrë argëtuese dhe shumë krijuese, përfitoni nga të vegjlit në shtëpi për të ndarë këtë iniciativë të re me ta, mbani të vegjëlit të zënë dhe krijoni kapelat më të mira të gomës EVA. Goma Eva është një material super i lehtë për t'u përdorur, ngjitet… lexoni më shumë

Si të bëni një rrotull? udhëzime

Si të bëni një rrotë majë - uncomomake

Rrota është një pjesë dekorative, e përbërë nga tehe që lëvizin në drejtim të erës dhe përdoren gjerësisht për kopshte ose si një detaj i veçantë për një person. Ata quhen gjithashtu rrota, rrota, renglet ose reguiletes, ato janë bërë nga materiale të shumta dhe zakonisht janë me shumë ngjyra. Më pas, ju… lexoni më shumë

Si të dini se kur skadon Leja e Transportit? Gjithçka që duhet të dini

Si-të-di-kur-skadon-the-transportation-Payment

Leja e transportit është një zgjidhje për sa i përket pagesave për shërbimin e transportit publik, për të cilin, në vendin spanjoll, është normale që njerëzit të kenë një leje transporti për periudha kohore, megjithatë, ata mund të humbasin sa i takon vlefshmërisë së saj. për kohën e gjatë për të cilën janë planifikuar, nëse kjo është… lexoni më shumë

Sasia e lëvizjes: me ushtrime të zgjidhura

sasia e lëvizjes

Sasia e lëvizjes: me ushtrime të zgjidhura. Sapo të fillojë të lëvizë, trupi tenton të vazhdojë të lëvizë. Ligji i parë i mekanikës i Njutonit thotë: Nëse trupi është në lëvizje, atëherë, në mungesë të ndikimeve të jashtme, ai do të vazhdojë të lëvizë në një vijë të drejtë dhe uniforme derisa t'i nënshtrohet një force të jashtme. Ky trend… lexoni më shumë

15 alternativat më të mira të Wallapop

Alternativat-to-Wallapop-uncomosabercom

Wallapop është këtu për të qëndruar, ky aplikacion që nga viti 2013 është bërë një nga faqet e preferuara për adhuruesit e pjesëve të përdorura, qoftë për të blerë apo shitur; përdorimi i tij është shumë i thjeshtë dhe një nga veçoritë e tij më dalluese është se mund t'i lokalizoni produktet sipas zonave. Sistemi juaj i… lexoni më shumë


ForumPc
Jeta paralele
Tarabu
Nosbi
Teknologët
AMeroTecnologico
GrannyModern
Chatroulette
Migliori alternativë për Chatroulette
Alternativat më të mira për Chatroulette
15 alternativat më të mira në Chatroulette
Najlepszych alternatyw dla Chatroulette
Kids.youtube.com/activate: Geben Sie den Code von Ihrem Fernseher ose Telefon ein
Kids.youtube.com/activate: dini kodin e televizorit ose të telefonit tuaj
Koment resoudre les problèmes de démarrage de TLauncher
Bir kişinin doğum tarihi nasıl öğrenilir?
Anus ang ibig sabihin ng makakita ng flutur?