Jak korzystać z Telegrama

Jak korzystać z Telegrama. OneHowTo.com wyjaśnia to krok po kroku:

O Telegram Jest to jeden z wielkich konkurentów WhatsApp pod względem aplikacji komunikacyjnych. Po zmianach w zasadach udostępniania WhatsApp wiele osób przeszło na Telegram lub przynajmniej zdecydowało się na drugą opcję. Jeśli myślisz o korzystaniu z tej aplikacji, wykonaj następujące kroki Podręcznik użytkownika telegramu aby dowiedzieć się więcej o funkcjach programu.

1. Skonfiguruj swoje konto

Po pobraniu i zainstalowaniu. Wystarczy otworzyć aplikację, proces tworzenia konta jest bardzo prosty, wystarczy zarejestrować swój numer telefonu komórkowego z numerem kierunkowym.

Potwierdź otrzymany w wiadomości kod i gotowe, zostaniesz zarejestrowany w aplikacji.

Większość zmian i ustawień, które możesz wprowadzić w swoim profilu, znajduje się w ikonie z trzema kreskami w lewym górnym rogu ekranu.

Aby zmienić swoje zdjęcie i informacje profilowe, po prostu kliknij ikonę swojego zdjęcia.

W tym samym menu możesz również utworzyć nazwę użytkownika dla Telegrama, co może ułatwić wyszukiwarkom znalezienie Cię. Uważaj, ponieważ podczas tworzenia nazwy użytkownika osoby, które nie znajdują się na Twojej liście kontaktów, mogą Cię znaleźć w wynikach wyszukiwania i wysyłać Ci wiadomości. Zastanów się dobrze, czy ta funkcja jest dla Ciebie ważna.

W tym menu możesz zmienić swoje ustawienia prywatności i bezpieczeństwa, takie jak: zablokowani użytkownicy, którzy mogą zobaczyć informacje o Twoim zdjęciu, kto może wysyłać linki w bezpośrednich wiadomościach i wiele innych ustawień.

·  Jak działają sugestie znajomych z Facebooka

Za pomocą tego menu możesz również uzyskać dostęp do chmury Telegram z zapisaną zawartością, uzyskując dostęp do pola Zapisane wiadomości. Aby uzyskać więcej informacji na temat Telegram Cloud, zobacz Jak uzyskać dostęp do Telegram Cloud [O que tem lá?].

2. Aktywuj weryfikację dwuetapową

Obecne aplikacje komunikacyjne są jednymi z najczęściej używanych przez ludzi, ale są również jednymi z najczęściej atakowanych przez oszustów, więc dbanie o bezpieczeństwo jest niezbędne. Kolejną wskazówką, jak korzystać z Telegramu, jest zwiększenie poziomu ochrony konta za pomocą weryfikacji dwuetapowej.

Po prostu wykonaj następujące czynności:

  1. Otwiera menu użytkownika;
  2. Przejdź do „Prywatność i bezpieczeństwo”;
  3. Na następnym ekranie wybierz „Weryfikacja dwuetapowa”;
  4. Ustaw hasło;
  5. Wprowadź adres e-mail, aby odblokować;
  6. Wprowadź kod wysłany na adres e-mail zarejestrowany w aplikacji i gotowe.

Oprócz weryfikacji dwuetapowej Telegram ma możliwość zarejestrowania hasła blokującego dostęp do aplikacji. Należy jednak pamiętać, że jeśli zapomnisz hasła, będziesz musiał odinstalować aplikację i zainstalować ją ponownie, tracąc zawartość tajnych czatów.

3. Utwórz grupę Telegram

Aby utworzyć grupę, po prostu przejdź do „Nowa grupa” i wybierz użytkowników, z którymi chcesz się komunikować. Grupy telegramów mogą mieć do 200.000 XNUMX uczestników. Tak, jest wielu ludzi.

4. Zaproś ludzi do środka

  1. Otwórz grupę;
  2. Kliknij górne menu z nazwą grupy;
  3. Kliknij edytuj (ikona ołówka);
  4. Przejdź do sekcji Członkowie;
  5. Następnie „Dodaj członka”;
  6. Możesz znaleźć osobę na liście kontaktów i dodać ją.
·  Jak działa Wikipedia

Proces jest podobny do poprzedniego, jedyną różnicą jest zakończenie. Korzystając z tej metody, możesz dotrzeć z linkiem ze swojej grupy do znacznie większej liczby osób, zamiast ręcznie wybierać każdą osobę.

  1. Otwórz grupę;
  2. Kliknij górne menu z nazwą grupy;
  3. Kliknij edytuj (ikona ołówka);
  4. Przejdź do sekcji Członkowie;
  5. Następnie „Dodaj członka”;
  6. Zaznacz pole „Zaproś do grupy za pomocą linku”;
  7. Po prostu skopiuj lub udostępnij link wygenerowany przez aplikację.

6. Ustaw administratorów grupy

Zarządzanie grupami, które stają się zbyt duże, może być zniechęcającym zadaniem dla jednej osoby, dlatego dobrym pomysłem jest pozyskanie pomocy i awansowanie zaufanych osób na rolę administratora. Aby wyznaczyć kogoś jako administratora grupy, wykonaj następujące czynności

  1. Otwórz grupę;
  2. Kliknij górne menu z nazwą grupy;
  3. Kliknij edytuj (ikona ołówka);
  4. Przejdź do sekcji Administratorzy;
  5. Następnie „Dodaj administratora”;
  6. Wybierz osobę z grupy, którą chcesz uczynić administratorem;
  7. Wybierz uprawnienia administratora, do których użytkownicy będą mieli dostęp, i potwierdź je.

7. Znajdź przyjaciół

Oczywiście, gdy dołączasz do aplikacji czatu, musisz mieć własne kontakty, aby się komunikować. Podczas tworzenia konta Telegram aplikacja automatycznie przeszukuje Twoją listę kontaktów w poszukiwaniu osób, które już korzystają z Telegrama.

Aby dodać osobę, której nie ma na liście, wykonaj następujące czynności:

  1. Wejdź w pole „Kontakty”, a następnie zaproś znajomych;
  2. Wprowadź nazwę dowolnego ze swoich kontaktów, których nie ma w Telegramie;
  3. Wybierz pole „Zaproś do Telegramu”, aplikacja wyśle ​​do kontaktu wiadomość sms z linkiem do Telegramu.
·  Jak podłączyć starą konsolę do gier do nowego telewizora przez HDMI

Możesz także zaprosić znajomych do Telegrama za pośrednictwem łącza za pośrednictwem innych platform, takich jak sam WhatsApp, e-mail i inne.

  1. Wejdź w pole kontaktu, a następnie zaproś znajomych;
  2. Wprowadź nazwę dowolnego ze swoich kontaktów, których nie ma w Telegramie;
  3. Wybierz pole „Udostępnij telegram”, a otworzy się menu z opcjami usług i aplikacji do wysłania łącza.

Możesz także dodać bliskie Ci osoby lub grupy:

  1. Wybierz opcję „Znajdź osoby w pobliżu”;
  2. Aplikacja poprosi Cię o użycie lokalizacji telefonu. Po autoryzacji wyniki wyszukiwania pojawią się na ekranie.

8. Usuń swoje konto

Wśród wskazówek, jak korzystać z Telegramu, nie mogło zabraknąć sposobu na usunięcie konta w aplikacji. W końcu każdy może zdecydować się na opuszczenie aplikacji z dowolnego powodu. Aby usunąć konto Telegram, procedurę należy wykonać za pomocą .

Musisz podać swój numer telefonu w formacie międzynarodowym, aby po wypełnieniu wyglądał tak:

  • 55 (brazylijski międzynarodowy numer kierunkowy) – DDD – numer telefonu

W Telegramie otrzymasz wiadomość z kodem potwierdzającym akcję.

Pamiętając: Kiedy Twoje konto zostanie usunięte, wszystkie Twoje posty i kontakty zostaną usunięte z platformy, ale utworzone przez Ciebie grupy i kanały będą nadal działać, a administratorzy zachowają swoje uprawnienia.

Jeśli zdecydujesz się wrócić do Telegrama po usunięciu, pamiętaj, że Twoje konto będzie nowe i nie będzie można przywrócić treści związanych ze starym kontem.

Z informacją:

biblioteka sztuczek
nie lubię
Odkryj online
MyBBmeMima
Obserwatorzy online
przetwarzać to łatwo
TechnoBity